Нам знадобиться:
- солоне сало
- картопля
- часник
- розмарин/чебрець
Крім того:
- шампурі
- фольга
Спосіб приготування:
Солоне сало нарізаємо невеликими шматочками. Якщо сало дуже солоне, картоплю солити не потрібно.
Картоплю чистимо і нарізаємо товщиною 4-5 мм. Нанизуємо на шампур чергуючи картоплю і сало.
Якщо потрібно – підсолюємо, обгортаємо декількома гілочками розмарину/чебрецю і додаємо розчавлений часник.
Замотуємо в фольгу. Кінці щільно замотуємо, щоб на вугілля нічого не капало. Смажимо на грилі мінімум 20 хвилин, а то й більше.
Не поспішайте – нехай сало розтане, картопля пропариться, приготується, і ось коли аромат від сала з картоплею почне пробиватися крізь щілини в фользі, перевертайте, знімайте фольгу і ставте шампурі на гриль ще раз.
Тепер гаряча, вже практично готова картопля зарум’яниться за лічені хвилини, сало перетвориться в улюблені нами шкварки.
Через те, що картопля порізана шматочками, які розташовані на невеличкій відстані один від одного, вона рівномірно пропікається. А сало додає особливого смаку і соковитості.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопля з салом на грилі”Додати →