рецепт печеної картоплі з салом на вогні

Картопля з салом на грилі

Нам знадобиться:

  • солоне сало
  • картопля
  • часник
  • розмарин/чебрець

Крім того:

  • шампурі
  • фольга

Спосіб приготування:

Солоне сало нарізаємо невеликими шматочками. Якщо сало дуже солоне, картоплю солити не потрібно.

Картоплю чистимо і нарізаємо товщиною 4-5 мм. Нанизуємо на шампур чергуючи картоплю і сало.

Якщо потрібно – підсолюємо, обгортаємо декількома гілочками розмарину/чебрецю і додаємо розчавлений часник.

Замотуємо в фольгу. Кінці щільно замотуємо, щоб на вугілля нічого не капало. Смажимо на грилі мінімум 20 хвилин, а то й більше.

Не поспішайте – нехай сало розтане, картопля пропариться, приготується, і ось коли аромат від сала з картоплею почне пробиватися крізь щілини в фользі, перевертайте, знімайте фольгу і ставте шампурі на гриль ще раз.

Тепер гаряча, вже практично готова картопля зарум’яниться за лічені хвилини, сало перетвориться в улюблені нами шкварки.

Через те, що картопля порізана шматочками, які розташовані на невеличкій відстані один  від одного, вона рівномірно пропікається. А сало додає особливого смаку і соковитості.

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопля з салом на гриліДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *