пісні пончики

Пісні пончики

Нам знадобиться:

  • борошно – 350-400 г
  • тепла вода – 250 мл
  • цукор – 2 ст. л.
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • олія – 1 ст. л. (+ для обсмажування)
  • варення – за смаком (в начинку)
  • сіль
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

Спочатку нагріваємо воду і розводимо в ній дріжджі, залишаємо суміш на кілька хвилин в теплому місці.

У глибоку миску просіваємо борошно (300 г), додаємо сіль цукор і олію.

Тепер вливаємо нашу опару з дріжджів і ретельно все перемішуємо.

Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м’яким і еластичним. Формуємо з приготованого тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплі на годину.

За цей час тісто збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі, викладаємо його на стіл, посипаний борошном. Трохи мнемо тісто.

Потім тісто потрібно розділити на рівні шматочки, з кожного зробити кульку.

Кожну кульку розминаємо і в середину кладемо трохи варення або джему (десь 1/2 ч. л.).

З’єднуємо краї тіста і формуємо кульку.

Розігріваємо олію і викладаємо в неї пончики. Обсмажуємо їх на невеликому вогні до золотистого кольору. Готовим пончикам даємо охолонути, після чого посипаємо цукровою пудрою.

рецепт пісних пончиків

Смачного 😉

1 коментарів до “Пісні пончикиДодати →

  1. Дуже смачні пончики, готувала на святий вечір.
    Всім дуже сподобались, приготую знову на другий святвечір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *