Паштет з курячої печінки

Нам знадобиться:

Для паштету:

  • куряча печінка – 350 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 2-3 шт.
  • корінь селери – 100-120 г
  • вершкове масло – 100 г
  • коньяк – 50 г
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для обсмажування

Для морквяної глазурі:

  • морква – 2 шт.
  • желатин – 15 г
  • вода – 200 мл
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Курячу печінку вимочити у воді (бажано декілька годин).

Цибулю, моркву і селеру чистимо і нарізаємо досить великими шматочками. В чашу мультиварки наливаємо олію і вибираємо режим ЖАРКА. Коли олія підігріється, висипаємо в чашу наші овочі.

Коли овочі підсмажаться, додаємо до них печінку. Перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.

Додаємо вершкове масло і смажимо ще 5-7 хв.

Після цього додаємо коньяк, перемішуємо.

Встановлюємо режим ТУШЕНИЕ на 25 хв.

Після закінчення програми, відкриваємо кришку мультиварки і залишаємо наш майбутній паштет трішки пристигнути.

Перекладаємо готові інгредієнти в глибоку миску, кількість юшки залежить від того, якої консистенції ви хочете паштет. Якщо хочете дуже густий, юшки майже не додаємо. Якщо хочете, щоб він легко намащувався на хліб, даємо більше юшки. Все на ваш смак. Збиваємо усе блендером.

В такому вигляді паштет уже можна подавати до столу.

Для більш вишуканої подачі паштету, можна покрити його морквяною глазур’ю. Для цього нам знадобиться силіконова форма для кексів або звичайна (в такому випадку застеляємо її харчовою плівкою). Виливаємо наш паштет по формочках і ставимо в морозильну камеру.

Тим часом готуємо морквяну глазур. Для цього моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці.

Желатин замочуємо у воді.

В сотейник кладемо потерту моркву, вливаємо 200 мл води і солимо за смаком. Ставимо все на газ і даємо 7-10 хв покипіти.

Проціджуємо все через сито.

Проціджену рідину вливаємо знов у сотейник, додаємо желатин, ставимо на газ і розмішуємо до повного розчинення желатину. Не даємо суміші закипіти.

Коли глазур охолоне, виймаємо з морозилки паштет, звільняємо його від харчової плівки і покриваємо морквяною глазур’ю. На замерзлому паштеті глазур буде застигати моментально.

Головне – покрити в кілька шарів.

Поставити в холодильник до повного застигання.

Після цього можна подавати до столу.

Паштет виходить дуже ніжним, легко намащується на хліб.

Смачного 😉

0 коментарів до “Паштет з курячої печінкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *