Домашня кілька

Домашня кілька

Нам знадобиться:

  • свіжоморожена кілька – 1 кг
  • морська сіль – 220 г
  • вода – 1 л
  • лавровий лист – 2 шт.
  • оливкова олія – 120 г

Спосіб приготування:

Свіжоморожену кільку залишаємо на ніч в холодильнику, щоб вона правильно розморозилася. Потім кладемо в друшляк, промиваємо під краном холодною водою.

Насипаємо в каструлю з нержавіючої сталі морську сіль.

Наливаємо в каструлю з сіллю воду, ставимо на плиту, кип’ятимо 2-3 хвилини, охолоджуємо до кімнатної температури.

Кладемо кільку в остиглий розсіл, додаємо два лаврові листки, зверху кладемо плоску тарілку, щоб рибка потонула в розсолі.

Ставимо каструлю в холодильник на три доби.

Минуло три дні і можна продовжити обробку. Відкидаємо кільку на друшляк, щоб розсіл стік. Потім доведеться займатися не найприємнішим справою – чищенням рибок. Відрізаємо у кільки голови, робимо надріз вздовж спинки, дістаємо скелет, потім відрізаємо черевце з нутрощами. З 1 кілограма кільки залишиться приблизно 600 г.

Беремо чисту банку, яка герметично закривається і укладаємо очищене філе кільки щільними шарами. Кожен шар поливаємо якісною оливковою олією extra virgin.

як зробити кільку

Заповнюємо баночку до верху, виливаємо олію, що залишилась, вона законсервує рибку. Ставимо баночки з домашньою кількою в холодильник, через два дні риба буде готова. З часом кілька стає тільки смачнішою. Так що не поспішайте відкривати!

рецепт домашньої кильки

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашня кількаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *