Вівсяний пиріг з сирним мусом

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • вівсяне борошно – 1/2 скл. (подрібнити в кавомолці вівсяні пластівці)
  • пшеничне борошно – 2/3 скл.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • ванілін – 1/4 ч. л.
  • жовток – 1 шт.
  • сода – 1/4 ч. л.

Для сирного мусу:

  • сир (творог, м’який) – 400 г
  • згущене молоко – 1/2 банки
  • білок – 2 шт.
  • жовток – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • ванілін – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

Змішуємо вівсяне і пшеничне борошно, цукор, ванілін, соду.

У суху суміш додаємо вершкове масло (можна замінити маргарином) і розтираємо руками. Тісто виходить розсипчастим: ще не пластичне, але вже не борошняна крихта.

Додаємо яєчний жовток, і замішуємо м’яке пластичне тісто. Тісто ставимо в морозильну камеру на час приготування сирного мусу.

Нагріваємо духовку до 190°. З’єднуємо сир, жовток одного яйця, згущене молоко, ванілін, борошно. Збиваємо до однорідності.

В іншому посуді збиваємо білки на низькій швидкості міксера. Коли білки збільшаться в об’ємі, продовжуючи збивати, додаємо цукор. На середній швидкості міксера збиваємо білки до стійких піків.

Акуратно з’єднуємо сирну і білкову маси.

Форму (краще брати роз’ємну) застилаємо пергаментом. Руками розподіляємо тісто по дну і бортах форми (товщиною приблизно 0,4 см).

Викладаємо сирно-білкову масу на корж.

Випікаємо 45-50 хвилин. Сирна маса підніметься, але при виключенні духовки трошки осяде. Пиріг залишаємо вистигати у відкритій духовці.

Після того, як пиріг повністю охолоне, розрізаємо його на порційні шматочки.

Смачного 😉

0 коментарів до “Вівсяний пиріг з сирним мусомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *