Дієтичні хлібці

Нам знадобиться:

  • борошно цільнозернове пшеничне – 3 ст. л.
  • борошно кукурудзяне – 3 ст. л.
  • лляне борошно – 1 ст. л.
  • борошно з насіння гарбуза – 1 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • окріп – 200 мл
  • вівсяні пластівці – 2,5 ст. л.
  • висівки – 3 ст. л.
  • кефір – 120 мл
  • кунжут – 1 ст. л.
  • насіння льону – 1 ст. л.
  • насіння соняшника (або гарбузове насіння) – 1 ст. л.
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

Відміряємо всі види борошна в миску, в якій буде дуже зручно змішувати інгредієнти.

Тепер додаємо пластівці, сіль, цукор, соду.

Заливаємо окріп в те місце, де сода. Замішуємо ложкою тісто.

Коли трохи охолоне це заварне тісто, можна доливати кефір.

Одну столову ложку висівок додаємо вже після кефіру. Якщо заливати окропом це тісто разом з висівками, то з’являється дуже неприємний запах мокрого сіна.

Додаємо насіння кунжуту і льону.

 

Вливаємо олію. Остаточно вимішуємо заварне тісто з різних видів борошна і насіння.

Розподіляємо готове кукурудзяно-пшеничне тісто з пластівцями і висівками по силіконовій формі вручну.

Посипаємо висівками зверху розкачане тісто, руками приминаєм їх. Це необхідно, щоб потім висівкова присипка не відпала.

Ставимо температуру духовки на 120 градусів. Якщо в духовці є конвекція, то включаємо її. Через дві години акуратно дістаємо форму, викладаємо корж на дошку, розрізаємо на рівні квадрати нашу заготовку хлібців. Розміщуємо ці квадрати назад в духовку. Ще 2-3 години при такій ж температурі вони повинні пробути в духовці. Необхідно перевіряти наскільки висохли наші квадратики.

Тепер домашні дієтичні хлібці з кукурудзяної борошном повинні охолонути. Подавати можна їх як з повидлом, так і з маслом, сиром.

Дієтичні хлібці

Смачного 😉

0 коментарів до “Дієтичні хлібціДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *