Фрикадельки з маслюками

Фрикадельки з маслюками

Нам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • фарш (баранячий, свинний, курячий, яловичий) – 1-1,5 кг.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • яйця – 1 шт.
  • суміш перців – 1/2 ч л.
  • сіль – за смаком

Для соусу:

  • маслюки (почищені і відварені) – 600 г
  • сметана – 120 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • курячий бульйон – 100 мл.
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Готуємо фрикадельки. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю і перцем.

Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки і кладемо їх на деко (застелене фольгою).

Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Тим часом готуємо грибний соус. Цибулю нарізаємо кільцями. Маслюки нарізаємо крупно. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Додаємо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо часник, спеції і гриби, смажимо практично до повної готовності, ще близько 7 хвилин.

Додаємо бульйон і соєвий соус, доводимо до кипіння. Постійно помішуючи вводимо сметану. Приправляємо за смаком сіллю і спеціями. Кладемо в соус готові фрикадельки, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Подаємо гарячими до столу.

Смачного 😉

0 коментарів до “Фрикадельки з маслюкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *