Торт “Ніколь”

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму діаметром 20 см.

Для бісквітного рулета:

  • яйця – 6 шт.
  • борошно – 6 ст. л.
  • цукрова пудра – 6 ст. л.
  • розпушувач – 1/2 ч. л.

Для начинки:

  • варення/джем – 3/4 банки

Для мусу з молочним шоколадом:

  • вершки (33%) – 300 мл.
  • молочний шоколад – 250 г
  • молоко – 3 ст. л.
  • жовток – 1 шт.
  • вершкове масло (розтоплене) – 1,5 ст. л.
  • желатин – 7 г
  • вода – 1/4 скл.

Для мусу з білим шоколадом:

  • вершки (33%) – 300 мл.
  • білий шоколад – 250 г
  • кукурудзяний сироп – 3 ст. л.
  • молоко – 6 ст. л.
  • жовток – 1 шт.
  • желатин – 7 г
  • вода – 1/4 скл.

Для желе:

  • варення/джем – 1/4 банки
  • желатин – 1 ч. л.
  • вода – 1/4 скл.

Крім того:

  • заморожені ягоди

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування бісквітного рулету. Духовку потрібно нагріти до 180 градусів. У чаші міксера збити білки, поступово додаючи цукор. Продовжуючи збивати по одному вводимо жовтки. Борошно, розпушувач просіяти і акуратно ввести в масу. Деко застелити папером для випічки. Тепер викладаємо масу на деко, розрівнюємо і випікаємо 15 хвилин до золотистого кольору.

Рушник посипати цукром, готовий бісквіт викласти на нього папером вгору. Папір зняти і скрутити рулет. Залишити вистигнути. Коли рулет охолоне, розкрутити його, змастити джемом і знову скрутити. Обгорнути готовий рулет харчовою плівкою і покласти в морозилку на 30 хвилин-1 годину. Так буде легше нарізати.

Тепер переходимо до приготування мусу з молочним шоколадом. Для цього збиваємо вершки. Желатин заливаємо водою і залишаємо набрякнути. Шоколад розтопити. Жовток змішати з молоком. Вершкове масло розтопити і змішати з молочно-яєчною масою. Підігріти желатин (до розчинення), ввести в масу, добре перемішати і ввести в шоколад. Шоколад з’єднати з вершками.

Тепер готуємо мус з білим шоколадом. Вершки збити. Желатин залити водою і дати набрякнути. Шоколад, сироп і 3 ст.л молока підігріти до розчинення. Жовток збити з молоком і додати до шоколаду. Желатин підігріти до розчинення. Ввести в шоколадну масу, розмішати. З’єднати з вершками.

Переходимо до приготування ягідного желе. Желатин замочити у воді. Залишки джему розмішати в мисці. Желатин підігріти і додати до джему. Добре розмішати.

Тепер формуємо наш торт. Беремо форму з знімними бортами. Рулет порізати на рівні частини товщиною 1 см. Дно і бока форми викладаємо нарізаними рулетиками.

Викладаємо молочний мус і ставимо в холодильник на пів години. Дістаємо, зверху посипаємо ягодами.

Далі виливаємо білий мус і ставимо в холодильник на пів години.

Дістаємо торт, заливаємо желе і залишаємо в холодильнику на ніч.

Ось так торт “Ніколь” виглядає у розрізі.

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Ніколь”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *