Сирний пляцок з маковими рулетами

Сирний пляцок з маковими рулетами

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 800 г
  • цукор – 1,5 скл.
  • розпушувач – 3 ч. л.
  • амоній – 1 ч. л. (можна замінити содою)
  • маргарин – 300 г
  • смалець – 1 ст. л.
  • сметана – 1/2 скл.
  • яйця – 1 шт.
  • яєчні жовтки – 5 шт.

Для макових рулетів:

  • підготовлений мак (можна купити готову макову масу) – 2,5 скл.
  • цукор – 1 скл.
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • какао – 1 ст. л.
  • кориця – щіпка
  • розпушувач – 1/2 ч. л.
  • мед – 2 ст. л.
  • цукати – 100 г

Для сирної маси:

  • творог – 1 кг.
  • цукор – 1,5 скл.
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • ванільний цукор – 1 п.
  • пудинг (вершковий) – 1 пачка
  • молоко – 1/4 скл.

Спосіб приготування:

Інгредієнти для тіста змішати у глибокій мисці і замісити тісто. Готове тісто розділити на 5 частин.

Три частини поставити в холодильник на 30 хвилин. Дві частини, що залишились, тонко розкачати, поставити в форму, застелену пергаментом. Проколоти коржі вилкою і випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Охолодити.

Тепер перейдемо до приготування рулетів з маком. Для цього потрібно відокремити жовтки від білків і змішати всі інгредієнти, необхідні для макових рулетів. Білки збити до стійких піків. Акуратно ввести в макову масу.

Три частини тіста, що залишились в холодильнику, виймаємо і тонко розкачуємо.

Змащуємо отриманою маковою масою. Скручуємо три рулети.

Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Охолодити.

Для приготування сирної маси змішуємо всі інгредієнти. Пудинг розчиняємо у молоці. Варимо все до загустіння. Тепер збираємо наш пляцок. Нижній корж – пісочний.

Викладаємо половину гарячої сирної маси.

Далі кладемо макові рулети.

Перемащуємо рештою гарячою сирною масою.

Зверху знову викладаємо пісочний корж.

Поливаємо глазур’ю і посипаємо кокосовою стружкою.

Сирний пляцок з маковими рулетами готовий!

рецепт сирного пляцка

Смачного 😉

0 коментарів до “Сирний пляцок з маковими рулетамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *