Пляцок з горіхами і варенням Галич

Пляцок з горіхами і варенням “Галич”

Нам знадобиться:

Для світлого тіста:

  • борошно – 3,5 скл.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • маргарин – 250 г
  • цукор – 0,5 скл.
  • ванільний цукор – 1 п.
  • кефір – 0,5 скл.
  • яйця – 2 шт.

Для шоколадного тіста:

  • борошно – 2,5 скл.
  • какао – 3-4 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • маргарин – 150 г
  • цукор – 0,5 скл.
  • кефір – 3 ст. л.
  • яйця – 1 шт.

Для крему:

  • сметана – 350 г (домашня або 20%)
  • цукор – 110 г
  • яйця – 1 шт.
  • вершкове масло – 120 г
  • ванільний цукор – 1 п.
  • борошно – 3 ст. л.
  • коньяк – 1-2 ст. л.

Крім того:

  • варення – 1 банка
  • горіхи – 1,5 скл.

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування світлого тіста. Для цього борошно перемішуємо з розпушувачем і посікти з маргарином.

Додати цукор, ванільний цукор, яйця, кефір.

Замісити тісто і поставити в холодильник на 2 год.

Далі готуємо шоколадне тісто. Борошно змішуємо з розпушувачем і какао. Отриману суміш посікти з маргарином.

Додати цукор, кефір, яйце і замісити тверде тісто. Розділити на 3 рівні частини і поставити в морозильну камеру на 1 год.

Виймаємо світле тісто з холодильника, відділяємо 1/3 частину (решту ставимо знову у холодильник), розкачуємо і викладаємо у прямокутну форму. Після цього змащуємо варенням і посипаємо горіхами. Ми брали на 1 корж варення з манго, а на інші – абрикосове. Ви можете використовувати те, яке вам до вподоби. Бажано, щоб варення було кисло-солодким.

 

Зверху потерти на тертці 1/3 частину шоколадного тіста. Випікаємо при 200 градусах приблизно 40 хв.

Випікаємо 3 таких коржі.

Залишаємо коржі охолонути, а тим часом готуємо крем. Для крему потрібно вершкове масло кімнатної температури, тому виймаємо його з холодильника заздалегідь. У мисці змішуємо сметану, яйце, цукор, ванільний цукор і борошно.

Ретельно перемішуємо.

Отриману масу ставимо на водяну баню і постійно помішуємо, поки вона не загусне. На це може піти 10-20 хв., залежно від жирності сметани. Якщо слід від пальця проведеного по ложці з кремом не затікає – значить крем готовий. Даємо крему охолонути.

Після цього збиваємо наше масло.

По ложці вводимо в крем, не перестаючи збивати.Збиваємо все до пишності. Вкінці додаємо коньяк. Наш крем готовий.

Тепер перемащуємо всі коржі кремом і формуємо пляцок.

Верхній корж можна полити шоколадом (за бажанням). Залишаємо пляцок перейти на 1 добу (мінімум на 12 год).

Пляцок виходить дуже смачний, високий і гарний. Важить він досить багато. А для приготування потрібні дуже прості і доступні інгредієнти. Спробуйте!

рецепт пляцка галич

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок з горіхами і варенням “Галич”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *