Пляцок "Солодке одкровення"

Пляцок “Солодке одкровення”

Нам знадобиться:

Для пісочного тіста:

  • борошно – 300 г
  • маргарин – 250 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • яєчні жовтки – 6 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для яблучної начинки:

  • яблука – 5 шт.
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • кориця – щіпка

Для горіхової маси:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 1 скл.
  • борошно – 100 г
  • подрібнені горіхи – 150 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для кокосово-вишневого прошарку:

  • яєчні білки – 4 шт.
  • цукрова пудра – 1 скл.
  • тертий кокос – 100 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • вишневий джем – 1 банка
  • шоколад – 100 г

Для кавового крему:

  • молоко – 2 скл.
  • цукор – 4 ст. л.
  • пудинг – 2 пачки
  • вершкове масло – 250 г
  • мелені горіхи – 4 ст. л.
  • розчинна кава – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Змішати борошно, маргарин, цукрову пудру, яєчні жовтки і розпушувач. Замісити тісто. Поставити у холодильник на 1 год. Розділити на 2 рівні частини.
Розкачати половинку тіста. Поколоти виделкою. Посипати сухарями.

Яблука почистити і нарізати тоненькими скибочками. Викласти на тісто і посипати корицею.

Далі готуємо горіхову масу. Для цього яйця добре збиваємо з цукром, додаємо борошно і розпушувач. Акуратно перемішуємо до однорідної маси. Після цього вводимо горіхи і знову акуратно перемішуємо. Горіхова маса готова. Заливаємо наш корж з яблуками горіховою масою.

Запікаємо 40 хв. при 175 градусах. Охолоджуємо.

Далі випікаємо кокосово-вишневий корж. Для цього розкачуємо другу половинку пісочного тіста. Змащуємо його вишневим джемом і посипаємо кубиками шоколаду.

Білки збиваємо з цукровою пудрою до стійких піків. Вводимо кокосову стружку і акуратно перемішуємо. Викладаємо отриману кокосову масу на наш корж.

Запікаємо 40 хв. при 175 градусах. Охолоджуємо.

Далі варимо заварний крем (молоко, цукор, пудинг). Охолоджуємо до кімнатної температури. Після цього збиваємо масло, додаємо заварний крем Перемішуємо. В кінці додаємо горіхи і каву. Наш крем готовий! Беремо яблучно-горіховий корж, мастимо кремом.

Кладемо кокосово-вишневий корж.

Поливаємо зверху глазур’ю.

Пляцок “Солодке одкровення” готовий! Пляцок виходить дуже смачний. Всі аромати і смаки дуже вдало поєднуються.

рецепт пляцка солодке одкровення

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Солодке одкровення”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *