Пляцок Ламбада

Пляцок “Ламбада”

Нам знадобиться:

Для бісквіту:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 80 г
  • борошно – 80 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для апельсинового крему:

  • апельсиновий сік – 2,5 скл.
  • ванільний пудинг – 1 пакетик
  • цукор – 2/3 скл.

Для вершкового суфле:

  • домашня сметана – 250 г
  • кефір – 1 скл.
  • цукор – 2/3 скл.
  • ванільний цукор – 10 г
  • желатин – 15 г

Крім того:

  • шоколад – 30 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування бісквіта. Для цього яйця збиваємо з цукром, поставивши ємність на каструлю з гарячою водою (посуд не повинен доторкатись води і каструля не повинна стояти на вогні). Збиваємо, поки маса не збільшиться в 3-4 рази протягом 5 хвилин. Знімаємо яєчну масу з водяної бані і обережно додаємо суміш борошна з розпушувачем. Акуратно перемішуємо до однорідної маси. Дно і боки форми розміром 20 х 20 см. застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і виливаємо тісто.

Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин. Охолоджуємо і перевертаємо бісквіт на решітку. Розрізаємо бісквіт на дві частини. 1/2 скл. апельсинового соку просочити коржі.

В 1/2 скл. апельсинового соку висипаємо пудинг і розмішуємо. В апельсиновий сік, що залишився, додаємо цукор, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в апельсиновий пудинг. Варимо постійно помішуючи до загустіння. Даємо охолонути, щоб крем був трішки теплим.

В форму, застелену пергаментом, кладемо один корж, змащуємо злегка теплим апельсиновим кремом, розрівнюємо і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник.

Желатин заливаємо холодною водою (60 мл), даємо набрякнути і розчиняємо на водяній бані. В сметану додаємо кефір, цукор, ванільний цукор і збиваємо до стійких піків. В кінці тоненькою цівкою вливаємо желатин. Викладаємо вершкове суфле на верхній корж, розрівнюємо і ставимо в холодильник на 4 год для застигання.

Виймаємо пляцок з форми і посипаємо тертим шоколадом.

Пляцок “Ламбада” готовий!

рецепт пляцка ламбада

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Ламбада”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *