Медівник на кефірі

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 2 скл.
  • цукор – 2 скл.
  • кефір – 2 скл.
  • мед – 2 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • розпушувач – 1 п.

Для крему:

  • сметана домашня – 1 л.
  • цукор – 1/2 скл.
  • чорнослив, курага, родзинки – по одній жмені (давайте за смаком)

Спосіб приготування:

Змішуємо усе разом: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач. Збиваємо міксером.

Тісто ділимо на дві частини. Випікаємо в духовці два коржі.

Готові коржі остудити і розрізати вздовж на 2 частини (ось такі вони пористі вийшли).

Поки печуться коржі, прокручуємо через м’ясорубку чорнослив, курагу та родзинки (у нас тільки чорнослив). Перемішуємо.

Сметану збиваємо з цукром (сметани можна взяти трохи менше, ніж 1 л.)

ХОЛОДНІ! коржі перемащуємо кремом, посипаємо чорносливом.

І так всі коржі. Боки теж змастити кремом.

Прикрасити на свій смак і дати пляцку постояти в теплі, а потім покласти в холодильник, щоб він перейшов.

Смачного 😉

0 коментарів до “Медівник на кефіріДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *