Горіхово-яблучний пляцок

Горіхово-яблучний пляцок

Нам знадобиться:

Для бісквіта:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 1 скл.
  • борошно – 1 скл.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для горіхово-яблучного коржа:

  • борошно – 2 скл.
  • яйця – 4 шт.
  • горіхи нарізані – 1 скл.
  • цукор – 1/2 скл. + 3 ст. л.
  • родзинки – 100 г
  • олія – 1/2 скл.
  • мед – 3 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • яблука – 4 шт. (приблизно 850 г)

Для йогуртової маси:

  • жовтки – 3 шт.
  • цукор – 3 ст. л.
  • молоко – 1 скл.
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 250 г
  • йогурт натуральний (можна використовувати і з добавками) – 300 г

Використовувались форми розміром 36 х 25 см.

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування бісквіта. Для цього яйця збити з цукром, поки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі в декілька раз. Тепер акуратно вводимо борошно і розпушувач, обережно перемішуємо. Випікаємо в духовці 35-40 хв. при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 2 рівні частини.

Тепер приготуємо горіхово-яблучний корж.  Для цього потрібно почистити яблука і нарізати кубиками, засипати 1/2 скл. цукру, додати олію, родзинки і горіхи. Змішайте і залиште на 2 години. Білки збити з 3 ст. л. цукру, додати 1 яєчний жовток. Інші жовтки додати до яблук. До збитих білків додати мед, борошно, соду і яблучну масу. Ретельно перемішати. Вилити в форму.

Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Тепер приготуємо йогуртову масу. З борошна, молока, цукру і яєчних жовтків приготувати пудинг. Остудити. Масло збити, додаючи охолоджений пудинг. В кінці додавати по ложці йогурту. Змішати при низькій швидкості міксера.

Перейдемо до формування нашого горіхово-яблучного пляцка. Кладемо бісквіт, на нього викладаємо 1/2 крему.

Кладемо горіхово-яблучний корж.

1/2 крему.

Перемащуємо.

Зверху знову кладемо бісквіт.

Заливаємо шоколадною помадкою.

Готовий пляцок кладемо на 3 години в холодильник, щоб він перейшов.

Горіхово-яблучний пляцок готовий!

Ви повинні це скуштувати!

Смачного 😉

0 коментарів до “Горіхово-яблучний пляцокДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *